menu

Tweede jaar B-stroom

In het tweede jaar maken de leerlingen kennis met drie van de domeinen die Glorieux Secundair aanbiedt. Iedereen leert het domein Economie en organisatie kennen. Daarnaast krijgen onze leerlingen de keuze uit de basisoptie Maatschappij en welzijn of Elektriciteit.
Net als in het eerste jaar, staat het stimuleren van zelfstandigheid centraal. Iedereen mag op het podium met brons, maar we streven samen naar zilver of goud.
BRONS: De leerling heeft hulp nodig om de leerstof te verwerken. De leerkracht geeft uitleg bij de start van een nieuw onderwerp en begeleidt de leerling van dichtbij tijdens het maken van oefeningen.
ZILVER: De leerling heeft hulp nodig om de leerstof te verwerken. De leerkracht geeft uitleg bij de start van een nieuw onderwerp en beantwoordt de vragen van de leerling bij het maken van de oefeningen.
GOUD: De leerling verwerkt de leerstof grotendeels zelfstandig. De leerkracht geeft enkel een kort instructiemoment bij de start van een nieuw onderwerp.

Economie en organisatie - voor iedereen

De basisoptie Economie en organisatie dompelt de leerlingen onder in de wondere wereld van de economie: consumenten en producenten, creatief ondernemen, reclamestrategieën, het verhandelen van goederen … De leerlingen bouwen verder op vaardigheden uit het eerste jaar in de taalvakken, wiskunde en ICT. Daarnaast leren ze hoe je geld verdient en goed beheert.

 

Elektriciteit (STEM) – keuze

Leerlingen die deze basisoptie nemen, verkennen het domein STEM voornamelijk toepassingsgericht. Zo leren ze elektrische systemen op te bouwen voor verschillende doeleinden. Handigheid, technisch inzicht en ordelijk werken zijn hier een must!
Is het keuzepakket Elektriciteit (STEM) iets voor jou?
  • Je hebt interesse in techniek.
  • Je bent geboeid door nieuwe technologieën.
  • Je handen uit de mouwen steken schrikt je niet af.
  • Orde en netheid draag je hoog in het vaandel.

Logische vervolgrichting

Elektriciteit

Maatschappij en welzijn – keuze

Maatschappij en welzijn is iets voor jou als zorgen voor anderen je grote passie is. Je wil meer te weten komen over hoe mensen samenwerken en met elkaar omgaan. Je bent geïnteresseerd in gezondheidszorg, opvoeding en de begeleiding van mensen met een specifieke zorgbehoefte, van jong tot oud.
Is Maatschappij en welzijn iets voor jou?

 

  • Je bent geboeid door verzorging en gezonde voeding.
  • Je bent graag praktisch en creatief bezig.
  • Je ontdekt verschillende interessegebieden via toepassingsgerichte opdrachten.
  • Je bent zorgzaam met het materiaal en de mensen om je heen.

Heb je nog vragen?

Contacteer ons
Is de lessentabel niet volledig leesbaar op je toestel of wil je de info over onze school overzichtelijk samen in een boekje? Je vindt alles nog eens terug in onze brochures. 
Snel navigeren naar een campus