menu

Latijn

Leerlingen die kiezen voor de richting Latijn, kiezen er, naast een algemene opleiding, bewust voor om de taal, literatuur en cultuur te bestuderen die aan de basis van onze Westerse beschaving ligt. De antieke teksten confronteren de leerling met de mens zoals hij duizenden jaren geleden leefde. Een groot verschil met ons huidig denken en voelen en toch ook zo gelijkend, zo vertrouwd. Oorlog en vrede, leven en dood, liefde en haat: de kwesties waar de Romeinen toen mee worstelden, zijn vaak nog brandend actueel.

 

 

Daarnaast wordt binnen het vak Latijn ruimte gemaakt om filosofie, recht, retoriek, kunst, mythologie en zoveel meer te bestuderen. Via onderzoeksopdrachten leggen de leerlingen een goede basis voor de onderzoekscompetenties die nodig zijn in de derde graad.
Is de richting Latijn iets voor jou?

  • Je hebt belangstelling voor de Latijnse taal en de cultuur uit de klassieke oudheid.
  • Je hebt interesse in het schrijven, lezen, beluisteren en bediscussiëren van allerlei soorten teksten uit de klassieke oudheid.
  • Je wil met je kennis van de oude talen ook een beter inzicht krijgen in de moderne talen.
  • Je hebt belangstelling voor filosofie, geschiedenis, kunst en verhalen.
  • Culturele activiteiten zoals toneel, film en muziek spreken je sterk aan.
  • Je bezit doorzettingsvermogen en leergierigheid.

Logische doorstroomrichtingen voor de derde graad

Latijn-moderne talenLatijn-wiskunde

Heb je nog vragen?

Contacteer ons
Is de lessentabel niet volledig leesbaar op je toestel of wil je de info over onze school overzichtelijk samen in een boekje? Je vindt alles nog eens terug in onze brochures. 
Snel navigeren naar een campus